Menu
28.07.2009: Předpis záloh od září 2009
V sekci dokumenty je uložen předpis platby záloh na služby a fond oprav platný od září 2009.

21.01.2008: Předpisy záloh pro rok 2008
V sekci dokumenty je uložen předpis platby záloh na služby a fond oprav pro rok 2008 platný od 1. 1. 2008.

12.05.2007: GALERIE
Tak jsem dneska zprovoznil galerii. Odkaz pro vstup je v menu.
Vyhledávání

Vyhledat text

Informace
Informace

Zápis ze schùze spoleèenství vlastníkù jednotek

Zápis ze schùze spoleèenství vlastníkù jednotek konané dne 26. 6. 2006

Zápis ze schùze vlastníkù

Spoleèenství domu è.p. 355,356 34021 Janovice nad Úhlavou

Zápis è. 1/2006
Datum schùze: 26.6.2006 v 18:00 hod
Celkový poèet vlastníkù: 16
Poèet pøítomných: 12
Pøítomni: dle prezenèní listiny

Schùze vlastníkù je zpùsobilá se usná¹et, proto¾e byla pøítomna tøíètvrteèní vìt¹ina èlenù.

Program schùze:

  1. Zahájení – schùze byla zahájena pøivítáním pøedsedou výboru SVJ panem ing. ©obkem. Seznámil pøítomné s úèelem schùzky. Byl pøeèten dopis vlastníka bytu pana ing. Poruby, kde se vyjadøoval k nìkterým bodùm schùze. Tento dopis je pøilo¾en u písemného zápisu ze schùze. Ing. Poruba vyjádøil nesouhlasné stanovisko s úhradou platby notáøi, kdy celková èástka byla rozdìlena dle podílù. Navrhuje øe¹it platbu tak, ¾e celková platba bude vydìlena poètem bytù. Pøesto¾e dál o vìci odmítá diskutovat, vlastníkùm byl vysvìtlen propoèet platby podle vlastnických podílù následovnì: pokud by byl ji¾ zalo¾en fond oprav a na nìm ulo¾eny finanèní prostøedky, byla by faktura za notáøe hrazena pøímo z tohoto fondu, tak jak je tomu i u jiných spoleèenství. Tato problematika byla té¾ konzultována paní ©imkovou s pøedsedou pøedstavenstva SBD Klatovy, který s platbou podle podílù vyjádøil kladné stanovisko. Nicménì ostatní vlastníci pøítomni na schùzi se dohodli, ¾e rozdílnou èástku – jedná se o èástku 23,- Kè uhradí, aby mohla být faktura notáøi za jeho slu¾by zaplacena.
  2. Penì¾ní úèet u Èeské po¹ty – èleny výboru bylo po¾ádáno o zalo¾ení úètu, na¹e SVJ ji¾ obdr¾elo IÈO a takté¾ usnesení o zapsání do rejstøíku vlastníkù spoleèenství jednotek vedeném u Krajského soudu v Plzni, tyto doklady spolu se stanovami byly dùle¾ité pro zalo¾ení úètu. Èíslo úètu bychom mìli obdr¾et cca do 10 dnù. Ka¾dý vlastník bude informován jaký variabilní symbol bude pou¾it pøi jeho platebním styku. Je dùle¾ité aby byly nastaveny platby ze soukromých úètù vlastníkù tak, ¾e finanèní prostøedky budou pøipsány na úèet SVJ nejpozdìji do 20. dne v mìsíci. Jak jsme se ji¾ pøed rokem dohodli, maximální èástka bude 1500,- na byt – vèetnì poplatku za správu a pøíspìvek SMBD.
  3. Bylo zji¹tìno, ¾e ve vchodu 355 je neoprávnìnì pøipojen el. pøístroj na spoleèný elektrický rozvod. Telefonicky je pøislíbena schùzka majitele pøístroje, kdy bude navr¾eno øe¹ení – buï se toto umístìní bude øe¹it finanèním pronájmem, nebo bude pøístroj odstranìn. O výsledku budete informováni.
  4. Bylo dohodnuto, ¾e se nové popelnicové nádoby nakupovat nebudou. Rozbité popelnice budou odvezeny do sbìrného dvora. Budou vyu¾ívány kontejnery, které jsou umístìny pøed vchodem è.p. 356, ka¾dý vchod obdr¾í klíèe, proto¾e tyto kontejnery budou uzamykány. Je dùle¾ité, aby v¾dy ve ètvrtek veèer, nebo v pátek ráno ten kdo má v domì úklid dle rozvrhu zajistil odemèení kontejneru, aby mohl být jeho obsah odvezen.
  5. Èlenové výboru mohou disponovat finanèní èástkou na opravy apod. a¾ do vý¹e 20 000,- Kè.
  6. Vzhledem k tomu, ¾e nìkteré místnosti ve spoleèném vlastnictví jsou u¾ívány soukromì, bylo navr¾eno následující: je mo¾né za u¾ívání sklepní místnosti platit finanèní èástku, která bude vypoètena, anebo sklepní místnost vyklidit. Dal¹í mo¾ností je, ¾e se sklepní místnosti, které jsou uzamykatelné rozdìlí mezi vlastníky bytù. Na tomto øe¹ení se bude dále pracovat.
  7. Úklid v domì – je to o¾ehavé téma. Víme, ¾e nìkteøí nedodr¾ují rozpis úklidu spoleèných prostor. Doplácíme na to v¹ichni. Je tøeba dùslednìji dodr¾ovat rozpis a brát ohled na ostatní vlastníky. Bydlíme tu pøece v¹ichni spoleènì a uklizený dùm je vizitkou nás v¹ech.
  8. Problém parkování – øe¹ením bude zøejmì a¾ nové parkovi¹tì. Je dùle¾ité být více tolerantní k ostatním, kteøí tu bydlí a chtìjí té¾ parkovat. Není pøece mo¾né aby na parkovi¹tì pro pìt vozidel nìkdo zaparkoval tak, ¾e se vejdou pouze tøi vozy. Návrh tzv. ¹ikmého parkování (ing. Porubou) byl zamítnut, na travnaté plo¹e se podle mìstské vyhlá¹ky parkovat nesmí.
  9. SMBD – Sdru¾ení malých bytových dru¾stev – rozhodli jsme, ¾e se staneme èleny. Toto sdru¾ení poskytuje servis informaèní, poradenský, bezplatnou právní poradnu, sdru¾ení vydává èasopis Nový byt. Mìsíèní poplatek je 5,- Kè za byt a nebytový prostor.
  10. Otázka týkající se televizní antény a její úhrady (panem Porubou vyjádøeno negativní stanovisko) – panem Schreierem byly osvìtlena související problematika. Program TV Prima v na¹em mìstì nikdy nebude stejný jako ostatní programy. Janovice nejsou signálem TV Prima vykryty. Ostatní programy jsou na dobré úrovni. Ohlednì Primy bude pøidán pøedzesilovaè. Zlep¹ení by mohlo nastat a¾ pøi výmìnì svislých rozvodù a krabièek. Bohu¾el to nejde, dùvodem je zalití v betonové podlaze. Øe¹ením by bylo dát rozvody a¾ do provádìné rekonstrukce zateplení. Pøedbì¾ná suma za výmìnu antény, kanál propustì, nový zesilovaè, rozboèovaè, sluèovaè je cca 5000,- Kè. V¹ichni pøítomní vlastníci vyjádøili souhlas s úhradou z úètu spoleèenství.
  11. Pøítomní vlastníci byli výborem po¾ádáni o vyjádøení jejich stanoviska, zda s odmìnou pro èleny výboru souhlasí nebo ne. Pokud souhlasí, mìli navrhnout vý¹i èástky, kterou jsou ochotni odmìnit èleny výboru za jejich práci. Pøesto¾e dle pøilo¾eného dopisu byli vlastníci odkázáni na vzor ve vedlej¹ím panelovém domì, byla navr¾ena a odsouhlasena èástka ve vý¹i 1000,- Kè mìsíènì pro èlenský výbor. Èlenové výboru si tohoto návrhu nesmírnì cení a vá¾í. Pøesto, ¾e prvotní náklady jsou dosti velké – administrativa, kanceláøské potøeby, kopírování, telefonování apod. rozhodl èlenský výbor èástku sní¾it na 500,- Kè mìsíènì.
  12. Otázka zateplení domu a celkové rekonstrukce – vlastníci se dohodli ¾e se nejprve naspoøí finance na fond dlouhodobého rozvoje. Zateplení domu je akce výhledovì za dva roky. Poté se teprve budou zji¹»ovat nabídky a mo¾nosti.
  13. V diskuzi byl øe¹en problém s platbou notáøi, jeho vyøe¹ení je uvedeno v bodu 1 tohoto zápisu. Panem Sosoiem byla pøedána dokumentace o zaplacené pojistné smlouvì za první pùlrok, za dal¹í pùlrok si ponechává u sebe. Dosud toti¾ jeden z vlastníkù nezaplatil. Tento bude ihned vyrozumìn.
  14. Schùze byla ukonèena ve 20:00 hod.

 

 

V Janovicích nad Úhlavou dne 27. èervna 2006 zapsala: …………….
©imková Jitka


| Autor: Schreier | Vydáno dne 27. 06. 2006 | 10150 přečtení | Počet komentářů: 158 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek
Přihlášení

Uživatelské jméno:

Heslo:




Registrace nového čtenáře!

Ankety

Líbí se Vám návrh barevného řešení fasády domu?
Zobrazit návrh


Ano (192 hl.)
 
Ne (230 hl.)
 
Je mi to jedno (194 hl.)
 

Celkem hlasovalo: 616
Kalendář
<<  Květen  >>
PoÚtStČtSoNe
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   

Tento web site byl vytvořen prostřednictvím phpRS - redakčního systému napsaného v PHP jazyce. Na této stránce použité názvy programových produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server